Sposób przygotowania:
Naleśnikowy tort.
Mąkę miksujemy z wodą i mlekiem. Dodajemy szczyptę soli, jajko i łyżkę oleju. Całość miksujemy na gładką masę. Z przygotowanego ciasta smażymy dość grube naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy drobno posiekana cebulę i smażymy do czasu aż się zeszkli. Dokładnie umytego pomidora siekamy w drobną kostkę i dokładamy do cebuli. Całość lekko podsmażamy po czym dodajemy mielone mięso i przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz dusimy przez ok 10 minut mieszając od czasu do czasu. Na talerzu kładziemy jeden naleśnik, wykładamy na niego warstwę farszu i przykrywamy kolejnym naleśnikiem, czynność powtarzamy aż wykorzystamy cały farsz lub uzyskamy pożądaną wysokość tortu naleśnikowego. Umytego pora kroimy w krążki, podsmażamy na maśle i układamy go na gotowym torcie. Tort można posypać startym serem żółtym i wstawić do piekarnika, żeby ser się rozpuścił. Przed podaniem tort naleśnikowy kroimy tak samo jak np. pizzę. Smacznego : ))