Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Pizza peperoni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przecier pomidorowy wymieszać z 1 łyżką przyprawy i zagotować. Tak przygotowanym sosem posmarować blaty (ok. 2 łyżkami każdy blat).

Pizza peperoni

Składniki:

Pizza peperoni

 

  • Danie dla 2 osób:
  • 2 gotowe blaty do pizzy,
  • 2 szklanki przecieru pomidorowego (w kartoniku),
  • 120 g salami peperonii,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • kilka oliwek,
  • 140 g startego sera mozzarella,
  • przyprawa do pizzy i zapiekanek Galeo.

Sposób przygotowania:

Pizza peperoni
Następnie na cieście rozłożyć plasterki salami, oliwki i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Każdą pizze posypać 1 łyżeczką przyprawy. Na wierzchu ułożyć ser. Piec ok. 12 min w piekarniku o temperaturze 180oC. Gotowe pizze polać pozostałym sosem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl