madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pizza rzeźnicka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizza która jest smakołykiem mojego męża, ponieważ zawiera w dodatkach jak sama nazwa wskazuje skarby rzeźnika jakimi są boczek, kabanosy i kiełbasę.

Pizza rzeźnicka

Składniki:

Pizza rzeźnicka

Ciasto

Dodatki

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • Bazylia suszona do smaku
  • 100 g żółtego sera
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • Kilka plastrów wiejskiej kiełbasy
  • 2-3 kabanosy

Sposób przygotowania:

Pizza rzeźnicka

ETAP 1:

Pizza rzeźnicka
Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce

Do miski przesiać mąkę. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże z solą i cukrem.

Dodajemy do mąki i wyrabiamy pod koniec dodając oliwę. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na pół godziny.

ETAP 2:

Pizza rzeźnicka
Boczek podsmażam na rozgrzanej patelni grillowej

W międzyczasie pokrojony w plastry boczek podsmażam na rozgrzanej patelni grillowej.

ETAP 3:

Pizza rzeźnicka
Kroimy cebulę w piórka a wędliny w plastry

Cebulę obieramy i kroimy w piórka . Kabanosy i kiełbasę kroimy w plastry.

ETAP 4:

Pizza rzeźnicka
Powstałym sosem smarujemy rozwalkowane ciasto

Rozwałkowujemy ciasto na placek i smarujemy koncentratem wymieszanym z keczupem i bazylią.

ETAP 5:

Pizza rzeźnicka
Układamy ser i pozostałe składniki

Układamy ser i pozostałe składniki. Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.