Sposób przygotowania:
Pizza z parówkami i boczkiem
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem z wodą, wsypać 2-3 łyżki mąki zamieszać, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić, pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut. Następnie ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Brzegiem ciasta ułożyć parówki bez osłonek, zawinąć ciastem. Środek ciasta posmarować ketchupem, posypać ziołami, odrobiną żółtego sera i posiekaną cebulą. Ułożyć pieczarki i plasterki boczku, posypać pozostałym serem. Zawinięte ciastem parówki, pokroić na 1,5 cm kawałki i odwinąć parówką do góry. Pizzę włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Można podawać z ketchupem
OktawiaG