Sposób przygotowania:
Pizza serowa z pomidorkami cherry
1) Na początku robimy spód do pizzy.
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy olej, sól i wodę. Wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy kulę, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawiamy w cieple na godzinę do podwojenia objętości.
2) Po godzinie przekładamy ciasto na papier do pieczenia i kształtujemy ciasto na spód. Ja robiłam tak, aby brzegi były trochę grubsze (można nadziać brzegi serem).
3) Spód smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy ziołami.
4) Wszystkie rodzaje serów kroimy w kostkę i rozkładamy warstwami na zioła.
5) Pomidorki cherry myjemy, przekrajamy na połówki i układamy na serach.
6) Pizzę pieczemy przez 15-20 minut w 220 stopniach.
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy olej, sól i wodę. Wyrabiamy na gładkie ciasto, formujemy kulę, umieszczamy w misce, przykrywamy folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawiamy w cieple na godzinę do podwojenia objętości.
2) Po godzinie przekładamy ciasto na papier do pieczenia i kształtujemy ciasto na spód. Ja robiłam tak, aby brzegi były trochę grubsze (można nadziać brzegi serem).
3) Spód smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy ziołami.
4) Wszystkie rodzaje serów kroimy w kostkę i rozkładamy warstwami na zioła.
5) Pomidorki cherry myjemy, przekrajamy na połówki i układamy na serach.
6) Pizzę pieczemy przez 15-20 minut w 220 stopniach.
SylaUla