Sposób przygotowania:
Pizza ziemniaczana peperoni
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę. wsyp zioła, posiekany drobno czosnek. Dodaj jajo i śmietankę oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Wyrób gładkie ciasto doprawiając je do smaku sola i pieprzem.Jeśli ziemniaki były gotowane w łupinach soli dodaj więcej. Wysmaruj formę do pizzy (lub tarty) - wylep formę ciastem formując brzeg jak w pizzy z ciasta drożdżowego. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180 st.C około 15 minut. Obierz i pokrój w paseczki paprykę. Gdy ciasto ziemniaczane lekko się zezłoci ułóż warstwę pomidorów, paprykę i posyp obficie wiórkami sera. Jeśli nie wszyscy lubią ostre dania ułóż słodką paprykę na pizzy, a ostrą tylko w kilku miejscach (np. na bokach).Zapiekaj dalej do chwili aż ser dobrze się rozpłynie. (nastepne około 15 minut). Odstaw pizzę na chwilę, by odpoczeła.Podawaj pizzę posypaną obficie rukolą.