Sposób przygotowania:
Pizza z kabanoskami, wędliną i serem
Ciasto: Do mąki dodać szczyptę soli i cukru, dolać olej. W kilku łyżkach ciepłego mleka rozpuścić drożdże i wlać do mąki z pozostałymi składnikami, po czym wszystko zarobić pozostałym mlekiem. Rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Na tak przygotowany spód pizzy nałożyć kilka łyżek ketchupu, rozsmarować i ułożyć wędlinę, jeden plaster obok drugiego lekko zachodząc bokami. Kabanosy pokroić w plasterki i ułożyć na wędlinie, po czym posypać odsączoną kukurydzą. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać całość grubszą warstwą. Oprószyć suszoną natką pietruszki i majerankiem. Piec w 190 stopni do lekkiego zrumienienia się brzegów pizzy i stopienia sera przez ok. 20 - 25 minut. Podawać z ketchupem. Smacznego!!!