Sposób przygotowania:
Pizza z mielonym mięsem i warzywami.
Do dużej,głębokiej misy wsypać mąkę,drożdże,wlać dwie łyżki oliwy i wody oraz 1/3 letniej wody i sól.Wyrobić dokładnie na gładką masę,zagnieść w kulę i dać do wyrośnięcia w ciepłym miejscu,np.blisko palnika zapalonego.Wtenczas przesmażyć mie-
-lone mięso na oleju i odstawić do ostygnięcia.Wyrośnięte ciasto
rozwałkować i dać na posmarowaną blachę,zalepiając ścianki
boczne formy.Natrzeć wierzch ciasta ketchupem,wyłożyć mielonym oraz posiekanymi warzywami i osączoną z wody kukurydzą,posypać ziołami i pieprzem.Nagrzać piekarnik od 170-
200 st.C i piec ok.25-30 min.Po upieczeniu wystudzić nieco w
uchylonym piekarniku,a potem pokroić na porcje.
-lone mięso na oleju i odstawić do ostygnięcia.Wyrośnięte ciasto
rozwałkować i dać na posmarowaną blachę,zalepiając ścianki
boczne formy.Natrzeć wierzch ciasta ketchupem,wyłożyć mielonym oraz posiekanymi warzywami i osączoną z wody kukurydzą,posypać ziołami i pieprzem.Nagrzać piekarnik od 170-
200 st.C i piec ok.25-30 min.Po upieczeniu wystudzić nieco w
uchylonym piekarniku,a potem pokroić na porcje.