Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem mielonym i pieczarkami
Ciasto na pizzę o grubym spodzie można przygotować wg mojego przepisu: https://gotujmy.pl/ciasto-na-pizze-o-grubym-spodzie,przepisy,164624.html . Mięso (użyłam zmielonej łopatki wieprzowej) wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, przyprawą w płynie i pieprzem. Mięso wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć je, mieszając co chwilę w ten sposób, żeby mięso się rozdrobniło. Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć je i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto podzielić na 2 części, każdą wyłożyć do dużej, posmarowanej olejem blaszki. Koncentrat pomidorowy wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, olejem, wodą, oregano i odrobiną soli. Sosem posmarować ciasto. Na to rozłożyć usmażone mięso i pieczarki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać nim pizzę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.