Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem mielonym
Moje ciasto na pizze - PRZYGOTOWANIE: Drożdże wkładamy do kubka i dodajemy cukier. Łyżką ucieramy aż drożdże się rozpuszczą. Do miski wykładamy mąkę, wodę, olej i sól. Dodajemy rozpuszczone drożdże i zagniatamy dłońmi aby ciasto uzyskało jednolitą konsystencję. Jeżeli będzie zbyt rzadkie można dodać trochę mąki, ale nie powinno być takiej sytuacji. Ciasto odkładamy na ok 20 minut pod przykryciem, aby podrosło. Dzielimy na dwie części Każdą smarujemy koncentratem pomidorowym. Mięso mielone smażymy na tłuszczu i doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami. Dodajemy pokrojone pieczarki. Wykładamy na ciasto. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz oliwki i wykładamy ser żółty. Pieczemy w temp 200 stopni w rozgrzanym piekarniku.