Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem mielonym na ostro
Zrobić zaczyn w misce z drożdży,wody letniej i łyżeczki cukru.Odstawić na 15 min.Dodać przesianą mąkę pszenną,sól i oliwę i wyrabiać rękoma,aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni,a następnie odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godz.do wyrośnięcia,nakryć naczynie z ciastem czystą ściereczką.Mięso zmielić i przesmażyć na oleju na patelni,wyjąć,osączyć,przełożyć na talerz.Ser zetrzeć,oliwki wyjąc,osączyć na sitku,pomidory i czuszkę opłukać,pokroić,usuwając nasiona i ogonki.Czuszkę drobno posiekać.Ciasto po wyrośnięciu wylepić na natłuszczonej olejem blasze,piekarnik nagrzać do 200 st.C.Powierzchnię ciasta natrzeć łagodnym ketchupem,na to wyłożyć obsmażone mięso,warzywa,oliwki,zioła suszone roztarte,posypać na wierzch serem startym.Wstawić blachę do gorącego piekarnika na 30 min. Po upieczeniu wyjąć i kroić radełkiem do krojenia pizzy i przekładać kawałki na talerze.