Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem pierogowym z serami
Drożdże rozgnieść z łyżeczką cukru w wodzie letniej i odstawić na 15 min.Potem wsypać mąkę przesianą,sól i oliwę.Wyrabiać i zagnieść,przykryć miskę z ciastem lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Mięso przeznaczone do pierogów zmielić i obsmażyć na oleju z cebulą siekaną(tą zeszklić). Wyjąć odsączyć z tłuszczu,sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Piekarnik nagrzać do 200 st.C,a blachę natłuścić kapką oleju.Ciasto rozprowadzić na blasze,posmarować pastą pomidorową lub paprykową,rozłożyć mięso, z cebulą,posypać pieprzem w kulkach,oliwkami i posypać różnymi gatunkami serów.Wstawić blachę z pizzą do piekarnika i piec z 25-30 min.Po upieczeniu wyjąć i kroić radełkiem do pizzy i kisz.Nakładać na talerze.