Sposób przygotowania:
Pizza z mozarellą i bekonem
Ciasto do pizzy przygotowujemy wg przepisu podstawowego z tej proporcji wychodzi około 2 pizze średnicy 27 cm.
Wyrośniętym dobrze ciastem wylepiamy natłuszczone foremki,pieczarki myjemy kroimy w cienkie plasterki ,tak samo kroimy bekon i układamy na cieście ,na przemian.Posypujemy przyprawami.
Serek mozarella osaczamy z zalewy kroimy moczonym w gorącej wodzie nożem na kawałki i układamy na wierzchu pizzy.wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika i pieczemy około 20-25 min aż ser się rozpuści.
Można do niej dodać jeszcze pokrojoną w piórka cebulę ale to nie jest w niej konieczne.
Pizza jest delikatna i bardzo smaczna.
Wyrośniętym dobrze ciastem wylepiamy natłuszczone foremki,pieczarki myjemy kroimy w cienkie plasterki ,tak samo kroimy bekon i układamy na cieście ,na przemian.Posypujemy przyprawami.
Serek mozarella osaczamy z zalewy kroimy moczonym w gorącej wodzie nożem na kawałki i układamy na wierzchu pizzy.wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika i pieczemy około 20-25 min aż ser się rozpuści.
Można do niej dodać jeszcze pokrojoną w piórka cebulę ale to nie jest w niej konieczne.
Pizza jest delikatna i bardzo smaczna.