Sposób przygotowania:
Pizza z papryką
Do miski wkładamy składniki na ciasto, mieszamy łyżką i ugniatamy, formujemy kule. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę.
Paprykę myjemy, usuwamy pestki i białe części, kroimy w kosteczkę.
Z pieczarki zdejmujemy skórkę i kroimy w kosteczkę. Wędline kroimy w kosteczkę.
Ciasto na pizze wkładamy do blaszki natłuszczonej olejem i robimy mały rant.
Do miseczki przekładamy koncentrat pomidorowy i kethup, mieszamy do połączenia i smarujemy ciasto.
Wykładamy połowę tartego sera, pokrojoną cebulę i wędlinę, pokrojoną pieczarkę i paprykę i resztę tartego sera.
Oprószamy solą i pieprzem oraz oregano.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy na ciepłą pizzę.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę.
Paprykę myjemy, usuwamy pestki i białe części, kroimy w kosteczkę.
Z pieczarki zdejmujemy skórkę i kroimy w kosteczkę. Wędline kroimy w kosteczkę.
Ciasto na pizze wkładamy do blaszki natłuszczonej olejem i robimy mały rant.
Do miseczki przekładamy koncentrat pomidorowy i kethup, mieszamy do połączenia i smarujemy ciasto.
Wykładamy połowę tartego sera, pokrojoną cebulę i wędlinę, pokrojoną pieczarkę i paprykę i resztę tartego sera.
Oprószamy solą i pieprzem oraz oregano.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy na ciepłą pizzę.