Sposób przygotowania:
Pizza z papryką,cebulą, pieczarkami i szynką
1. Składniki ciasta przekładamy do miski i zagniatamy ciasto,w razie potrzeby dolewamy ciepłej wody ( ja dodałam 50 ml ). Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy pod przykryciem na około 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i wykładamy je do blaszki posmarowanej masłem i oprószonej mąką o wymiarach około 24 cm 35 cm.
2. Pieczarki obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy.
3.Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie krążki. Papryki płuczemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
4.Ciasto smarujemy ketchupem, następnie układamy paprykę,cebulę i pieczarki. Oprószamy przyprawą do pizzy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia układamy na pizzy szynkę i posypujemy startym na dużych oczkach serem żółtym. Zapiekamy aż się rozpuści.
5. Kroimy i podajemy udekorowaną ketchupem.
2. Pieczarki obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy.
3.Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie krążki. Papryki płuczemy, osuszamy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
4.Ciasto smarujemy ketchupem, następnie układamy paprykę,cebulę i pieczarki. Oprószamy przyprawą do pizzy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia układamy na pizzy szynkę i posypujemy startym na dużych oczkach serem żółtym. Zapiekamy aż się rozpuści.
5. Kroimy i podajemy udekorowaną ketchupem.