Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkamiETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i łyżkę mąki. Wlać ciepłe mleko i wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce. Dodać wyrośnięty zaczyn i zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Przesmażyć. Dodać pieczarki. Smażyć razem kilka minut.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na wielkość patelni. Patelnię posmarować masłem. Włożyć ciasto i smażyć pod przykryciem, aż się zrumieni. Przewrócić na drugą stronę.
Posmarować ketchupem, posypać ziołami. Rozłożyć pieczarki. Ułożyć plasterki sera. Smażyć pod przykryciem, aż ser się rozpuści, a spód przyrumieni.
Zdjąć na talerz i pokroić na kawałki.