Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Ciasto przygotowuję wg przepisu: https://gotujmy.pl/zielona-pizza-z-awokado,przepisy-pizza-przepis,251127.html , tylko zamiast jęczmienia daję oregano. Zostawiam, aby wyrosło.
Gotowe wykładam na blaszkę, lekko wałkuję i rozciągam rękami. Pieczarki i cebule obieram, następnie kroję w plasterki. Następnie przesmażam na maśle.
Ketchup miksuję z przyprawami i koncentratem pomidorowym. Gotowym sosem smaruję ciasto.
Wykładam przestudzone pieczarki, obsypuję tartym serem. Piekę w 200 st C około 25 minut.
Gotowe wykładam na blaszkę, lekko wałkuję i rozciągam rękami. Pieczarki i cebule obieram, następnie kroję w plasterki. Następnie przesmażam na maśle.
Ketchup miksuję z przyprawami i koncentratem pomidorowym. Gotowym sosem smaruję ciasto.
Wykładam przestudzone pieczarki, obsypuję tartym serem. Piekę w 200 st C około 25 minut.