Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami, salami, papryką, żółtym serem
Składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy, formujemy kulę. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
W międzyczasie myjemy paprykę i osuszamy, cebulę obieramy z łusek i kroimy warzywa w kostkę.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wędlinę kroimy na mniejsze kawałeczki.
Wyrośnie ciasto przekładamy na blaszkę i rozciągamy delikatnie na całej powierzchni, smarujemy ketchupem i układamy plasterki żółtego sera. Następnie przekładamy pokrojoną cebulę i paprykę, posypujemy przyprawami.
Układamy pokrojone pieczarki i wędlinę, dodajemy ketchup, posypujemy przyprawami do smaku i startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
W międzyczasie myjemy paprykę i osuszamy, cebulę obieramy z łusek i kroimy warzywa w kostkę.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wędlinę kroimy na mniejsze kawałeczki.
Wyrośnie ciasto przekładamy na blaszkę i rozciągamy delikatnie na całej powierzchni, smarujemy ketchupem i układamy plasterki żółtego sera. Następnie przekładamy pokrojoną cebulę i paprykę, posypujemy przyprawami.
Układamy pokrojone pieczarki i wędlinę, dodajemy ketchup, posypujemy przyprawami do smaku i startym żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.