Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami
Z drożdży, niewielkiej ilości mąki, letniej wody oraz cukru zrobić zaczyn, pozostawić pod przykryciem przez 10 minut. Do zaczynu dodać pozostałe składniki, zagnieść gładkie ciasto, odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Ponownie zagnieść, rozwałkować na duże koło, posmarować sosem lub ketchupem, posypać przyprawą do pizzy. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać na pizzy.
Pieczarki pokroić w plastry, cebulę i paprykę pokroić w paski, oliwki pokroić w krążki, wszystko ułożyć na startym serze.
Gotową pizzę wstawić do piekarnika, piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ponownie zagnieść, rozwałkować na duże koło, posmarować sosem lub ketchupem, posypać przyprawą do pizzy. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać na pizzy.
Pieczarki pokroić w plastry, cebulę i paprykę pokroić w paski, oliwki pokroić w krążki, wszystko ułożyć na startym serze.
Gotową pizzę wstawić do piekarnika, piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.