Sposób przygotowania:
Pizza z szynką i z pieczarkami
Drożdże rozkruszamy w miseczce, dodajemy do nich 100 ml wody, oraz cukier, mieszamy do rozpuszczenia drożdży, odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 minut. Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy do niej 2 łyżki oliwy, oraz stopniowo wlewamy rozrobione w wodze drożdże, ciasto ze sobą ładnie wyrabiamy, następnie dodajemy wodę, wszystko razem gnieciemy przez 10 minut aż ciasto będzie dobrze wyrobione. Miskę smarujemy łyżką oliwy i odstawiamy ciasto na 1,5 h.
W czasie gdy ciasto odpoczywa pieczarki siekam na tarce w cienkie paseczki, a ser ścieram na tarce na grubych oczkach.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość piekarnik nagrzewamy na 240 stopni, ciasto rozwałkowujemy na okrągło, smarujemy koncentratem, ukłądamy ser, szynkę i pieczarki.
Wkładamy na blachę wysmarowaną olejem i do piekarnika na 15 minut.
Po 15 minutach wyjmujemy, kroimy w trójkąty. Smarujemy sosami. Smacznego!
W czasie gdy ciasto odpoczywa pieczarki siekam na tarce w cienkie paseczki, a ser ścieram na tarce na grubych oczkach.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość piekarnik nagrzewamy na 240 stopni, ciasto rozwałkowujemy na okrągło, smarujemy koncentratem, ukłądamy ser, szynkę i pieczarki.
Wkładamy na blachę wysmarowaną olejem i do piekarnika na 15 minut.
Po 15 minutach wyjmujemy, kroimy w trójkąty. Smarujemy sosami. Smacznego!