Sposób przygotowania:
Pizza z szynką, papryką, cebulą i pieczarkami
Drożdże rozkruszamy w miseczce, dodajemy do nich 100 ml wody, oraz cukier, mieszamy do rozpuszczenia drożdży, odstawiamy do ciepłego miejsca na 15 minut.
Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy do niej 2 łyżki oliwy, oraz stopniowo wlewamy rozrobione w wodze drożdże, ciasto ze sobą ładnie wyrabiamy, następnie dodajemy wodę, wszystko razem gnieciemy przez 10 minut aż ciasto będzie dobrze wyrobione. Miskę smarujemy łyżką oliwy i odstawiamy ciasto na 1,5 h.
W tym czasie przygotowuje farsz, pieczarki scieram na tarce, paprykę kroję w kostkę, cebulę w paski, wszystko podsmażam. Gdy ciasto podwoi swoją objętość nastawiam piekarnik na 240 stopni, ciasto dzielimy na pół, rozrabiamy na stolnicy i je wałkujemy, ja wycięłam z ciasta serce.
Rozrobione ciasto układamy na blachę wysmarowaną olejem. Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, następnie wysypujemy ser i układamy resztę składników. Wkładamy do piekarnika na 15minut i pieczemy.
Gotowe smacznego.
Do większej miski wsypujemy mąkę, dodajemy do niej 2 łyżki oliwy, oraz stopniowo wlewamy rozrobione w wodze drożdże, ciasto ze sobą ładnie wyrabiamy, następnie dodajemy wodę, wszystko razem gnieciemy przez 10 minut aż ciasto będzie dobrze wyrobione. Miskę smarujemy łyżką oliwy i odstawiamy ciasto na 1,5 h.
W tym czasie przygotowuje farsz, pieczarki scieram na tarce, paprykę kroję w kostkę, cebulę w paski, wszystko podsmażam. Gdy ciasto podwoi swoją objętość nastawiam piekarnik na 240 stopni, ciasto dzielimy na pół, rozrabiamy na stolnicy i je wałkujemy, ja wycięłam z ciasta serce.
Rozrobione ciasto układamy na blachę wysmarowaną olejem. Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, następnie wysypujemy ser i układamy resztę składników. Wkładamy do piekarnika na 15minut i pieczemy.
Gotowe smacznego.