Sposób przygotowania:
Pizza z szynką, pieczarkami, kukurydzą i serem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli i olej. Do szklanki kruszymy drożdże i zalewamy je ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Do miski z mąką wlewamy rozpuszczone drożdże i dolewamy pozostałą ciepłą wodę. Całość mieszamy łyżką i następnie dokładnie wyrabiamy ciasto drożdżowe przez ok. 10 minut. Zostawiamy je w misce i przykrywamy ściereczką. Miskę zostawiamy w ciepłym miejscu na 1,5 – 2 godziny. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lub blat, dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na wielkość blaszki w której pieczemy pizze. Rozwałkowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej. Nakłuwamy je widelcem i smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy oregano i układamy na niej szynkę, kukurydzę, część sera, pieczarki i pozostały ser. Pizze pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 c przez 20 minut. Podajemy na gorąco z keczupem lub sosem czosnkowym.