Sposób przygotowania:
Pizza z szynką z patelni
1. Do miski wsypujemy mąkę, łyzke oleju, drobno posiekany szczypiorek, szczyptę soli, pieprzu i maeranku. Ugniatamy sprężyste ciasto dolewając stopniowo wody. Zawijamy je w folię i odkładamy do lodówki na 20 minut. 2. W tym czasie ścieramy ser na tarce o grubszych oczkach. 3. Ciasto należy rozwałkować i położyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju. Podsmażamy chwilę z jednej strony i przekręcamy na drugą. 4. Ketchup mieszamy z przyprawą do pizzy, odrobina bazylii i oregano. 5. Na sos układamy plasterki szynki. 6. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Wykładamy ją na szynkę. 7. Całość obsypujemy startym serem i posypujemy pieprzem. 8. Zakrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści. 9. Gotową pizzę kroimy na kawałki i polewamy ketchupem.