Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem i serem kozim
Zrobić zaczyn z drożdży, cukru i letniej wody i odstawić na kwadrans. później przesiać do misy mąkę,wlać zaczyn, dodać oliwy ze trzy łyżki i sól. Wyrabiać i zagnieść oraz odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na półtorej godziny. Tuńczyk przełożyć z puszki na sitko, aby obciekła zalewa lub olej,a następnie rozgnieść widelcem na talerzu. Kozi ser pokroić na plasterki, a zioła przygotować pod ręką do użycia. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. C, blachę natłuścić lekko i wyłożyć wyrośniętym drożdżowym ciastem. Wierzch ciasta posmarować pastą pomidorową, na to kłaść miazgę z tuńczyka, plastry sera koziego i rozetrzeć nań zioła suszone w dłoniach. Wstawić blachę do gorącego piekarnika na 30 min. i nastawić minutnik. Po upieczeniu wyjąć i pokroić radełkiem do pizzy i spożywać.