Sposób przygotowania:
Pizza z tuńczykiem 2
Do miski wsypujemy drożdże ,wlewamy 50ml mleka, 2 łyżki mąki i wszystko dokładnie łączymy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 minut a następnie do miski dodajemy pozostałą mąkę, sól, mleko i wszystko wyrabiamy przez 10 minut do połączenia się składników.Ciasto odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Formę do pieczenia ( która jest na wyposażeniu piekarnika) smarujemy olejem i kładziemy ciasto formując je rękami.Ciasto smarujemy śmietaną,nakładamy kawałki tuńczyka( odsączony z wody), posypujemy kukurydzą( odsączona z zalewy) i serem startym na tarce o dużych oczkach.Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy 15-20 minut do momentu lekkiego zarumienienia .Pizzę kroimy i podajemy na gorąco.