Sposób przygotowania:
Pizza z warzywami (bezmięsna)ETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i łyżkę mąki i ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Dodać wyrośnięty zaczyn i wyrobić ciasto. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować warzywa.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa mrożone. Smażyć pod przykryciem aż będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem i magii. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ciasto wyrośnięte rozwałkować na wielkość blachy z wyposażenia piekarnika. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować ketchupem. Posypać ziołami włoskimi. Ułożyć plastry sera. Posypać posiekaną cebulą. Rozłożyć usmażone warzywa i pokrojone oliwki.
Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Pokroić na kawałki i podawać na gorąco.