Sposób przygotowania:
Pizza z wędzoną makrelą i pomidorkami
Ciasto: składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Ściereczką przykrywamy miskę i odstawiamy w ciepłe miejsce ( u mnie 40 minut ).
Od ości i skóry oddzielamy mięso z ryby. Żółty ser kroimy w drobną kostkę. Pomidorki myjemy i osuszamy ściereczką, kroimy na pół. Kukurydzę odsączamy z zalewy na sitku.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy połowę sera, mięso z ryby, pomidorki, kukurydzę i resztę sera. Posypujemy przyprawami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 - 30 minut.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Od ości i skóry oddzielamy mięso z ryby. Żółty ser kroimy w drobną kostkę. Pomidorki myjemy i osuszamy ściereczką, kroimy na pół. Kukurydzę odsączamy z zalewy na sitku.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy połowę sera, mięso z ryby, pomidorki, kukurydzę i resztę sera. Posypujemy przyprawami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 - 30 minut.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
pozostałe składniki :