Sposób przygotowania:
Pizza z brokułem, rybą, pieczarkami i koperkiem
1. W wodzie rozpuść drożdże oraz cukier. Mąkę przesiej do miski. Dodaj rozpuszczone drożdże, sól oraz oliwę. Wyrób ciasto, tak aby było elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
2. Brokuła ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Podziel na różyczki. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmaż około 5 minut na oleju. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, odsmaż po 2 minuty z każdej strony na oleju. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
3. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blaszkę tworząc okrąg. Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym. Na cieście rozłóż pieczarki, brokuła oraz rybę. Oprósz solą, pieprzem i suszonym koperkiem. Wierzch posyp żółtym serem.
4. Pizzę piecz około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
2. Brokuła ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Podziel na różyczki. Pieczarki pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą podsmaż około 5 minut na oleju. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, odsmaż po 2 minuty z każdej strony na oleju. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
3. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blaszkę tworząc okrąg. Ciasto posmaruj przecierem pomidorowym. Na cieście rozłóż pieczarki, brokuła oraz rybę. Oprósz solą, pieprzem i suszonym koperkiem. Wierzch posyp żółtym serem.
4. Pizzę piecz około 25 minut w temperaturze 200 stopni.