Sposób przygotowania:
Pizza ze słonecznikiem
Ciasto: Mąkę wymieszać z otrębami, solą, cukrem i ziołami. W innym naczyniu rozpuścić drożdże w wodzie ze szczyptą cukru, dodać olej. Drożdże wlać do mąki wymieszać najpierw łyżką a następnie zagnieść dobrze ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 1 h do wyrośnięcia.
Dodatki: Pieczarki obrać i podsmażyć z cebulką na patelni doprawić solą i pieprzem. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki. Słonecznik podprażyć na suchej patelni.
Sos: Przecier wymieszać z odrobiną wody i doprawić do smaku.
Przygotowanie: Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, po nakłuwać widelcem, rozsmarować sos i ułożyć dodatki.
Piekarnik nagrzać do 185 stopni piec 15 minut po tym czasie posypać pokrojoną mozzarellą i piec kolejne 15-18 minut.
Sos: Przecier wymieszać z odrobiną wody i doprawić do smaku.
Przygotowanie: Ciasto rozwałkować, przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, po nakłuwać widelcem, rozsmarować sos i ułożyć dodatki.
Piekarnik nagrzać do 185 stopni piec 15 minut po tym czasie posypać pokrojoną mozzarellą i piec kolejne 15-18 minut.