Sposób przygotowania:
Pizza ze szparagami
Zarabiam ciasto na pizzę, wszystkie składniki mieszam łyżką, na koniec chwilkę ugniatam i odstawiam aby podrosło.
Przygotowuje dodatki, cebulę obieram i kroję pół krążki. Pieczarki obieram, i kroję grubsze plastry ( same kapelusze)
Szparagi myję, odłamuję twarde łodyżki. Użyłam same główki.
Koncentrat pomidorowy mieszam z przyprawami, smaruję nim rozciągnięte na blaszce ciasto.
Pizzę obkładam cebulą, pieczarkami i szparagami.
Na wierzchu układam mozzarellę.
Wkładam do nagrzanego piekarnika.
Zapiekam całość 25 minut w 200 stopni C
Przygotowuje dodatki, cebulę obieram i kroję pół krążki. Pieczarki obieram, i kroję grubsze plastry ( same kapelusze)
Szparagi myję, odłamuję twarde łodyżki. Użyłam same główki.
Koncentrat pomidorowy mieszam z przyprawami, smaruję nim rozciągnięte na blaszce ciasto.
Pizzę obkładam cebulą, pieczarkami i szparagami.
Na wierzchu układam mozzarellę.
Wkładam do nagrzanego piekarnika.
Zapiekam całość 25 minut w 200 stopni C