Sposób przygotowania:
Pizza ze szparagami i trzema seramiEtap 1

Rozczyn drożdżowy: Drożdże rozetrzeć z cukrem, mlekiem i mąką, odłożyć na kilka minut.
Etap 2

Dodać go do mąki wymieszanej z solą. Dodać też wodę. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Etap 3

Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić lekko solą i pieprzem.
Etap 4

Serek topiony dokładnie rozetrzeć z jogurtem, wymieszać z przyprawą do pizzy.
Etap 5

Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na niezbyt gruby placek (Ja zrobiłam dwa mniejsze), ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować przygotowanym sosem z serkiem topionym.
Etap 6

Na cieście ułożyć plastry salami, rozłożyć na nim pieczarki. Szparagom odłamać twarde końcówki. Szparagi pokroić na ok. 2 cm kawałki, rozłożyć na cieście. Na wierzchu rozsypać pokrojoną w piórka cebulę.
Etap 7

Mozzarellę pokroić w plastry, żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba sery rozłożyć na pizzy.
Etap 8

Pizzę piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.
Magdalena88
niezły kąsek