Sposób przygotowania:
Mini pizze ze główkami szparagówPrzesiewamy do miski obie mąki wraz ze solą. Drożdże mieszamy z wodą, cukrem oraz mąką. Połączone składniki wlewamy do miski z mąkami. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy jajka, olej i zarabiamy gładkie jednolite i bardzo elastyczne ciasto. Wkładam je do miski posmarowanej olejem. Odstawiamy do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części i odstawiamy na 15 minut. Każdą cieniutko rozwałkowujemy. Na każdy krążek nakładamy porcję ketchupu i dokładnie go rozprowadzamy z zachowaniem 1 cm odstępu od brzegu.
Na pizze nakładamy plasterki boczku, pomidorki cherry oraz obgotowane na parze główki szparagów( gotujemy je przez około 3 minuty). Wierzch posypujemy startym serem. Tak przygotowane mini pizze odstawiamy do lekkiego podrośnięcia.
Wyrośnięte pieczemy w temp. 200 st przez około 20 - 25 minut.