Sposób przygotowania:
Pizzerinki z salami
Do letniej wody dodajemy drożdże, szczyptę cukru i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy szczyptę soli. Wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto.
Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, formujemy placki średnicy ok 10 cm.
Każdy placek smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy salami, plastry pomidora, kilka piórek cebuli.
Na koniec wykładamy plastry żółtego sera. Posypujemy suszoną bazylią i oregano.
Pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku (200 stopni).
Smacznego ;)
Ciasto wałkujemy na grubość 1 cm, formujemy placki średnicy ok 10 cm.
Każdy placek smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy salami, plastry pomidora, kilka piórek cebuli.
Na koniec wykładamy plastry żółtego sera. Posypujemy suszoną bazylią i oregano.
Pieczemy ok 30 minut w rozgrzanym piekarniku (200 stopni).
Smacznego ;)