karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

pizzerki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pizzerinki doskonałe doskonałe na ciepło z dodatkiem ketchupu

pizzerki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

pizzerki

 

  • 1,5 kg mąki
  • 20 łyżeczki solo
  • 10 dag drożdży
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu
  • szklanek ciepłej wody z mlekiem (w zależności od tego ile będzie potrzebne do zrobienia ciasta)
  • 5 cebul
  • 30 dag sera żółtego
  • 20 dag pieczarek

Sposób przygotowania:

pizzerki
Makę przesiewamy, do przesianej mąki dodajemy drożdże, olej i sól, z tych produktów ugniatamy ciasto dolewając do nich wodę z mlekiem tak aby wszystkie składniki się połączyły Tak ugniecione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu aż ciasto wyrośnie. Cebulę i pieczarki kroimy w drobna kostkę, ser żółty ścieramy na tartce Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienkie (ok 3 mm), okrągłe kawałki, ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, następnie posypujemy je cebula, pieczarkami które przykrywamy serem żółtym. Wykładamy na blachę posmarowaną olejem, pieczemy ok 30 min w tem 180 stopni
pizzerki
, juz zaczyna wyglądac apetycznie tyle dodatków
pizzerki
Etap 2
pizzerki
pizzerinka posypana serem gotowa do wstawienia do piekarnika

Tagi:

sery ciasto ser