Sposób przygotowania:
Placek ajajaj
Mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie, stale ucierając, po jednym dodawać jajka, a następnie po łyżce mąki. Jabłka obrać i zetrzęć na tarce
z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Jabłka i orzechy dodać do ciasta,dobrze wymieszać. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika(200'C) i piec około 50*60 minut (spra-
wdzić. czy ciasto jest gotowe. zanurzając
w nim wykałaczkę lub cienki patyczek
* jeśli będzie suchy - można zakończyć pieczenie).
z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Jabłka i orzechy dodać do ciasta,dobrze wymieszać. Formę natłuścić i wysypać tartą bułką. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika(200'C) i piec około 50*60 minut (spra-
wdzić. czy ciasto jest gotowe. zanurzając
w nim wykałaczkę lub cienki patyczek
* jeśli będzie suchy - można zakończyć pieczenie).