Placek biszkoptowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięciutki placuszek biszkoptowy

Placek biszkoptowy

Składniki:

Placek biszkoptowy

 

  • Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 25 dag marmolady do przełożenia
  • 1 torebka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Placek biszkoptowy
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Nałożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy i piec w temperaturze 200 s.c.Po wyrośnięciu ciasta temp.podwyższyć do 220-240 s.c i piec jeszcze około 20 minut.Następnego dnia przeciąć placek i przełożyć marmoladą.