Sposób przygotowania:
Placek biszkoptowy z gruszkami
Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek z cukrem i szczypta soli . Cały czas miksować i dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia i mielone migdały.
Gruszki obrać i wykroić gniazda nasienne - pokroić na kawałki ( każda na 8 części ).
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Włożyć ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 200 * . Wstawić tortownicę i piec ciasto 10 minut. Wysunąć kratkę z piekarnika i ułożyć na cieście gruszki. Zmniejszyć nastawienie piekarnika na 180 * i piec dalej ciasto przez 40 minut ( trzeba sprawdzać patyczkiem czy jest już dobre ).
Gruszki obrać i wykroić gniazda nasienne - pokroić na kawałki ( każda na 8 części ).
Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Włożyć ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 200 * . Wstawić tortownicę i piec ciasto 10 minut. Wysunąć kratkę z piekarnika i ułożyć na cieście gruszki. Zmniejszyć nastawienie piekarnika na 180 * i piec dalej ciasto przez 40 minut ( trzeba sprawdzać patyczkiem czy jest już dobre ).