kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Placek budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Żółtkami utrzeć z cukrem i masłem. Budynie, mąkę i proszek wymieszać, dodać do masy cukrowej, wlać mleko.

Placek budyniowy

Składniki:

Placek budyniowy

 

  • budyń śmietankowy 6 op.
  • jajka 6 całe
  • margaryna 18 dag
  • cukier puder 35 dag
  • mleko 3 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Placek budyniowy
Żółtkami utrzeć z cukrem i masłem.
Budynie, mąkę i proszek wymieszać, dodać do masy cukrowej, wlać mleko.

Z białek ubić pianę i wszystko razem wymieszać.
Wyłożyć całość na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.

Piec 45-50 minut w temp 180 C.