Sposób przygotowania:
Placek cappuccino z serem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać z tłuszczem w kostce ostrym nożem. Zrobić dołek i wbić żółtka oddzielone od białek, dodać cukier, cukier waniliowy, kawę smakową cappuccino oraz śmietankę. Wyrobić i zagnieść ciasto w kulę i schłodzić na krótko w lodówce (ok. 30 min). Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę do tartej natłuścić i wysypać bułką tartą lub manną. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno blachy. Piec ok. 25 min. Twaróg wymieszać z żółtkiem i kilkoma łyżkami śmietanki, po czym wysunąć blachę i wyłożyć masę twarogową. wsunąć ponownie i zapiekać z 10-15 min. Po upieczeniu wyjąć, wyłączyć piekarnik, a ciasto pokroić i podawać na talerzykach deserowych.