Sposób przygotowania:
Placek Cappucino
CIASTO CAPPUCCINO: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Wmieszać do ciasta wolnymi ruchami łyżką. Na koniec dodać kawę cappucino. Piec 25 minut w 180 st.
MASA: Jajka wbić do rondelka, wsypać cukier. Miskę umieścić nad drugą miską, w której jest woda i ubijać aż zrobi się gesty krem. Musimy to robić na wolnym ogniu. Miska z wodą musi się pomału podgotowywać a w tej misce musi być garnek z jajkami i cukrem. Gdy będziemy mieć już gęsty krem schłodzić go. Margarynę utrzeć (najlepiej w makutrze) na puszysto i dokładać po łyżce kremu. Ostudzić.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta i mieszać łyżką. Piec 25 minut w 180 st.
Na placek cappuccino dajemy masę, przykrywamy biszkoptem. Smarujemy go odrobiną masy i posypujemy wiórkami.
Ustawienie (od góry):
Troszkę masy+ wiórki
Biszkopt
Masa
Placek Cappuccino
MASA: Jajka wbić do rondelka, wsypać cukier. Miskę umieścić nad drugą miską, w której jest woda i ubijać aż zrobi się gesty krem. Musimy to robić na wolnym ogniu. Miska z wodą musi się pomału podgotowywać a w tej misce musi być garnek z jajkami i cukrem. Gdy będziemy mieć już gęsty krem schłodzić go. Margarynę utrzeć (najlepiej w makutrze) na puszysto i dokładać po łyżce kremu. Ostudzić.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Dodać żółtka i mieszać powoli. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta i mieszać łyżką. Piec 25 minut w 180 st.
Na placek cappuccino dajemy masę, przykrywamy biszkoptem. Smarujemy go odrobiną masy i posypujemy wiórkami.
Ustawienie (od góry):
Troszkę masy+ wiórki
Biszkopt
Masa
Placek Cappuccino