Sposób przygotowania:
placek-ciastko na zimno
Rozpuscic galaretke w goracej wodzie, wymieszac i pozostawic do stezenia. Nastepnie ugotowac budyn z torebki z 0,5 l mleka i pozostawic do wystygniecia. Wziasc blaszke ulozyc na spodzie herbatninki, mleko w puszce wsadzic do goracej wody, nie gotowac, aby rozprowadzalo sie lepiej. Po 10 min otworzyc i lyzka nalozyc na herbatniki i delikatnie rozprowadzic po herbatnikach. Po wylozeniu masy krowkowej przykryc druga warstwa herbatnikow. W misce rozetrzec mikserem margaryne i dodawac wystygniety budyn caly czas miksujac. Wylozyc mase budyniowa na druga warstwe herbatnikow i ponownie ulozyc 3 warstwe herbatnikow. Wstawic do lodowki aby masa troszke stezala. Nastepnie gdy galaretka zacznie dobrze tezec do miski wlac dwa mlecza 30 % i miksowac az powstanie puszysta masa i wlac ta tezejaca galaretke i wszystko zmiksowac. Wlac mase na trzecia warstwe herbatnikow i wstawic do lodowki aby stezala. Po 10 min na samej gorze posypac posiekana nozem w kosteczki czekolada. Odstawic do lodowki na kilka godzin i zycze smacznego :)