Sposób przygotowania:
Placek delicje
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, mąkę z proszkiem i olej. Wszystko dokładnie wymieszać, wylać na formę i upiec w temp 180 stopni ok 30 minut. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Jedna część posmarować powidłem i wyłożyć na to krem.Krem: Część mleka zagotować z cukrem waniliowym i cukrem kryształem. Pozostałe mleko wymieszać z mąkami i żółtkiem. Wszystko wlewamy na gotujące mleko i gotujemy jak budyń. Przestudzić. Zimny krem utrzeć z kostka masła. W drugiej części biszkoptu wykrawamy literatka dziury. Taki "dziurawy" biszkopt kładziemy na krem. Dziurki wypełniamy bakaliami a potem zalewamy tężejącą galaretką . Na galaretkę nakładamy krążki.Całość polewamy polewą lub dekorujemy w inny sposób.Biszkopty piekłam w formie 33 x22 cm
Funia
Magdusia1312
Dota36