Sposób przygotowania:
Placek farmerski.
Kukurydzę osaczyć z zalewy,dymkę opłukać,pokroić w talarki i dusić 2 minuty na patelni na oleju.Wyjąć z patelni,przestudzić.Twar-
-óg utrzeć z jajkiem,mlekiem i resztą oleju.Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia..Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką blasze.Pomidory rozdrobnić,powstałym sosem posmarować ciasto.Na tym ułożyć kolbki kukurydzy i dymkę.Posypać placek startym żółtym serem.Wstawić do piekarnika o temp.200 st.C i piec z ok.20-25 min.Na 5 min. przed końcem pieczenia,wyjąć placek z
piekarnika,wbić pozostałe jajka i ponownie wsunąć blachę do piekarnika.Po upieczeniu wyjąć i pokroić w kwadraty.Można posypać ostrą papryką lub skropić tabasco.
-óg utrzeć z jajkiem,mlekiem i resztą oleju.Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia..Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką blasze.Pomidory rozdrobnić,powstałym sosem posmarować ciasto.Na tym ułożyć kolbki kukurydzy i dymkę.Posypać placek startym żółtym serem.Wstawić do piekarnika o temp.200 st.C i piec z ok.20-25 min.Na 5 min. przed końcem pieczenia,wyjąć placek z
piekarnika,wbić pozostałe jajka i ponownie wsunąć blachę do piekarnika.Po upieczeniu wyjąć i pokroić w kwadraty.Można posypać ostrą papryką lub skropić tabasco.