Sposób przygotowania:
Placek kajmerowy ;-)
Pieczemy biszkopt z 4 jaj.
Masę ajerkoniakową zrobić według przepisu na opakowaniu. Gotowe mleko w puszcze dać (z puszka) na godzinkę do gorącej wody.Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w pół szklance wody. Śmietanę ubijamy ze śnieżkami, dajemy lekko tężejącą galaretkę cytrynową.
SKŁADANIE PLACKA:
biszkopt - połowa masy ajerkoniakowej (Dr.Oetkera) - układamy ciasno herbatniki (petitki) - cała masa kajmerowa (mleko z puszki) - herbatniki - druga część masy ajerkoniakowej - herbatniki - masa śmietankowa - grubo starta mleczna czekolada.
Masę ajerkoniakową zrobić według przepisu na opakowaniu. Gotowe mleko w puszcze dać (z puszka) na godzinkę do gorącej wody.Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w pół szklance wody. Śmietanę ubijamy ze śnieżkami, dajemy lekko tężejącą galaretkę cytrynową.
SKŁADANIE PLACKA:
biszkopt - połowa masy ajerkoniakowej (Dr.Oetkera) - układamy ciasno herbatniki (petitki) - cała masa kajmerowa (mleko z puszki) - herbatniki - druga część masy ajerkoniakowej - herbatniki - masa śmietankowa - grubo starta mleczna czekolada.
msewka