Sposób przygotowania:
Placek Krucho-biszkoptowy
Margarynę posiekać z mąką, dodać wszystkie składniki. Wygnieść ciasto i włożyć do lodówki. Zetrzeć na tarce na wysmarowaną blaszkę. Na to nałożyć dżem z czarnej porzeczki. Piec ok. 20 minut.
Ciasto biszkoptowe:
4 jaja, żółtka utrzeć z 5 łyżkami cukru, dodając 2 łyżki zimnej wody i 8 łyżeczek mąki i ubitą pianę z 4+2 białek wymieszać. Ciasto będzie rzadkie, ale to polać na upieczone ciasto. Piec ok 20 minut aż będzie lekko rumiane. po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Kolejność postępowania przy za zarabianiu ciasta drożdżowego:
-rozczyn (2xobj)
- make przesiać, żółtka utrzeć z cukrem, ubić pianą z białek, roztopić tłuszcz. Sól i esencję zapachową dodać do utartych żółtek.
Do miski w której jest maka dodać rozczyn żółtka, piany z białek ewentualnie rodzynki. Po wyrobieniu dodać margaryny, mieszać powoli do wchłonięcia tłuszczu.
Ciasto biszkoptowe:
4 jaja, żółtka utrzeć z 5 łyżkami cukru, dodając 2 łyżki zimnej wody i 8 łyżeczek mąki i ubitą pianę z 4+2 białek wymieszać. Ciasto będzie rzadkie, ale to polać na upieczone ciasto. Piec ok 20 minut aż będzie lekko rumiane. po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Kolejność postępowania przy za zarabianiu ciasta drożdżowego:
-rozczyn (2xobj)
- make przesiać, żółtka utrzeć z cukrem, ubić pianą z białek, roztopić tłuszcz. Sól i esencję zapachową dodać do utartych żółtek.
Do miski w której jest maka dodać rozczyn żółtka, piany z białek ewentualnie rodzynki. Po wyrobieniu dodać margaryny, mieszać powoli do wchłonięcia tłuszczu.