Sposób przygotowania:
Placek kruchy z masą orzechową
Przygotowanie:
Przygotować ciasto wg przepisu"placek kruchy z marmoladą". Przyrządzić masę orzechową: orzechy z cukrem przepuścić przez maszynkę,włożyć do rondelka,dodać drobno pokrajaną skórkę pomarańczową,białka,i lekko mieszając,podgrzać.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na trzy prostokątne blaty,umieścić na blachach,podpiec w gorącym piekarniku 220s.c na jasnozłoty kolor.Na jednym podpieczonym cieście rozsmarować równą warstwę marmolady,przykryć drugim,na którym ułożyć masę orzechową,a na nią położyć trzeci blat ciasta.Na powierzchni placka ułożyć drobne owoce wymieszane z pianą ubitą z białek z cukrem.Placek wstawić do gorącego piekarnika 220-240s.c i na 10-15 minut piec.
Przygotować ciasto wg przepisu"placek kruchy z marmoladą". Przyrządzić masę orzechową: orzechy z cukrem przepuścić przez maszynkę,włożyć do rondelka,dodać drobno pokrajaną skórkę pomarańczową,białka,i lekko mieszając,podgrzać.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na trzy prostokątne blaty,umieścić na blachach,podpiec w gorącym piekarniku 220s.c na jasnozłoty kolor.Na jednym podpieczonym cieście rozsmarować równą warstwę marmolady,przykryć drugim,na którym ułożyć masę orzechową,a na nią położyć trzeci blat ciasta.Na powierzchni placka ułożyć drobne owoce wymieszane z pianą ubitą z białek z cukrem.Placek wstawić do gorącego piekarnika 220-240s.c i na 10-15 minut piec.