Sposób przygotowania:
Placek kruchy z rabarbarem 1
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,dodać margarynę,posiekać dokładnie nożem,dodać żółtka,cukier i śmietanę.Zarobić ciasto nożem,a następnie szybko zagnieść ręką i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Rabarbar umyć,obrać,pokrajać na małe kawałki i poddusić z cukrem.Blachę wylepić częścią ciasta ( dno i boki) i podpiec na biało.Na podpieczonym i lekko ostudzonym cieście ułożyć równą warstwę rabarbaru,a na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków utoczonych z resztek ciasta.Piec w gorącym piekarniku 220s.c,Ubić białka z cukrem na sztywną pianę: pokryć nią upieczony placek.Ponownie wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i zapiec pianę na złocisto.
Przesiać mąkę,dodać margarynę,posiekać dokładnie nożem,dodać żółtka,cukier i śmietanę.Zarobić ciasto nożem,a następnie szybko zagnieść ręką i wstawić na 1 godzinę do lodówki.Rabarbar umyć,obrać,pokrajać na małe kawałki i poddusić z cukrem.Blachę wylepić częścią ciasta ( dno i boki) i podpiec na biało.Na podpieczonym i lekko ostudzonym cieście ułożyć równą warstwę rabarbaru,a na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków utoczonych z resztek ciasta.Piec w gorącym piekarniku 220s.c,Ubić białka z cukrem na sztywną pianę: pokryć nią upieczony placek.Ponownie wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i zapiec pianę na złocisto.