gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Placek na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry, nie trzeba go piec

Placek na zimno

Składniki:

Placek na zimno

 

  • 3 paczki herbatników
  • 1,5 litra mleka
  • 1,5 kostki margaryny
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 25 dag cukru
  • 4 budynie śmietankowe
  • cukier wanilinowy

 

Sposób przygotowania:

Placek na zimno
Margarynę zagotować. Dodać litr mleka, cukier wanilinowy i cukier. W reszcie mleka rozpuścić budynie. Połączyć ich z margaryną i zagotować. Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć na niej herbatniki. Wylać na to gorący budyń. Zostawić do ostudzenia. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać zimną na zimne ciasto. Pozostawić w lodówce ciasto na jeszcze ok. 2 godziny.

Tagi:

placek