Sposób przygotowania:
Placek pijak
Ciasto:
Ubić białka, dodać mak, cukier i wiórki kokosowe. Wymieszać i piec około 30 min.
Masa:
Zagotować mleko i cukier. Budyń zmieszać z mąką i jajami i odrobina mleka. Całość ugotować jak budyń. Jak ostygnie dodawać do margaryny. Utrzeć na krem. Krem wyłożyć na upieczone ciasto.
Na to kłaść okrągłe biszkopty maczane w rumie. Polać polewą i posypać wiórkami.
Ubić białka, dodać mak, cukier i wiórki kokosowe. Wymieszać i piec około 30 min.
Masa:
Zagotować mleko i cukier. Budyń zmieszać z mąką i jajami i odrobina mleka. Całość ugotować jak budyń. Jak ostygnie dodawać do margaryny. Utrzeć na krem. Krem wyłożyć na upieczone ciasto.
Na to kłaść okrągłe biszkopty maczane w rumie. Polać polewą i posypać wiórkami.
brygida