julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Placek po węgiersku wegetariański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placek po węgiersku w wersji wegetariańskiej. Nie tylko dla tych co są na tej diecie. Polecam :)

Placek po węgiersku wegetariański Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placek po węgiersku wegetariański

 

 

Sposób przygotowania:

Placek po węgiersku wegetariański
Na początek robimy sos. Smażymy cebulkę z papryką, dodajemy grzyby. Jak się to się wszystko podsmaży dodajemy rozdrobniony sos grzybowy z Winiar. Przyprawiamy solą i pieprzem od czasu do czasu mieszamy. Gotowy sos odstawiamy. Ziemniaki obieramy, myjemy i tarkujemy na tarce. Następnie tarkujemy cebulę, dodajemy jajka, mąkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystko razem i smażymy na patelni polanej olejem. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Pomidora kroimy w plasterki. Usmażone placki nakładamy na talerz, polewamy sosem i stawiamy kleksa śmietany. Obok kładziemy warzywka. Smacznego :)
Placek po węgiersku wegetariański
Przyprawiamy solą i pieprzem od czasu do czasu mieszamy, gotowe.
Placek po węgiersku wegetariański
Na patelnię nalewamy olej i smażymy placki.
Placek po węgiersku wegetariański
Usmażone placki przekładamy na talerz i podajemy.
Placek po węgiersku wegetariański
Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Pomidory kroimy w plasterki.